deign2014 Grunnleggende oppleggsmetoder kan lastes ned her.
Måleskjema for sokker er her.
Ny og endret oppskrift kommer på bloggen om litt. Den koster noe da det tok tid å få til en variant som satt bedre på føttene.
 
     
     
     
Et eksempel på kant Her finner du mange oppskrifter på kanter, strikket på maskin.  
     
Hette eller hals... Oppskriften ligger klar her. For å holde på plass dette skjerfet på hodet, kan en strikke et pannebånd. Jeg strikket mange slike på denne måten: Strikk 250 r på 14/14 m i 3 farger med dobbel Hifa 14/2 på MS 8. Flett sammen og mask remsene sammen.  
     
     
     
Oppskriften er her. Nå er den litt endret og jeg har lagt til cm mål på vidde og høgde.  
     
Lue med dobbel brettekant.    
     
Her er oppskriften på "firkanttøflene". Jeg strikker like mange "riller" som det er masker. Disse her er små og jeg brukte bare 10 m for å sjekke størrelse. Når det gjelder montering, så skal jeg komme tilbake til det om ønskelig... De blir penest når en tover dem... Et annet tips er hvis du vil ha "motsatt" strikkes 7 og 8 på den andre siden. Jeg har laget et par med 7 farger i og gjorde det slik.  
     
Oppskriften er scanna inn fra et ukeblad, men skal være leselig! Meld gjerne i fra om det ikke stemmer. Her er oppskriften.  
     
Oppskrift til str. 30 og 40 er klar. Den siste størrelsen er også med en tovet modell. Du kan laste den ned her.  
     
Her er en oppskrift på å lage egne skråbånd! I stedet for å skjære stoffet på skrå, tar en utgangspunkt i et kvadratisk stoffstykke. Du finner dette her.  
     
Nålbinding er en masketeknikk som er flere tusen år gammel. Jeg har laget en samling med bilder og tekst som jeg legger ut her. Det er også noen få nåler til salgs i nettbutikken. Kjøper du nål, legges dokumentet ved. Et enkelt dokument ligger her.  
     
Med dette programmet kan du lage strikkemønster på pc - til hullkortmaskin eller elektronisk maskin. Det er egentlig laget til en Passap strikkemaskin, men kan fint benyttes til andre ting også. Det har en begrensning på 180 masker og 255 rader. Hullkortene er på 24 masker, så det er mer enn nok å boltre seg på. Du finner en win.zip fil med programmet i her.

En enkel forklaring på dette er her.
 
     
Dette designarket kan lastes ned her.  
     
Grytekluter som kan varieres på mange måter - heklet i bakerste maskeledd med fastmasker finner du her.  
     
babyborn OM AMANDA-PROSJEKTET.

Dette er en sokk som er bitteliten og passer til både for tidlig fødte barn og dukker. Den er ca 7cm under foten. Oppskrift får du her. Jeg fattet interesse for dette prosjektet i fjor vår og da startet småstrikken for fullt.

Familien, nummer 12.2011, hadde en artikkel der de fortalte om dette prosjektet. Prosjektet har også en side på Facebook og en hjemmeside. På FB kan en finne flere adresser på kontaktpersoner rundt omkring i hele landet...

Kanskje vrangbord er lurere å strikke? Bare en tanke... NY, revidert oppskrift er her.
 
     
votter Votteoppskrift til bittesmå opp til 12 mnd er ferdig! Du kan laste den ned her.